Hudvårdstips och produkter

Huden är människans största organ, både när man mäter vikten och ytan. Huden ger ett skydd för vår känsliga insida och är även det organ som står för känseln. Det är alltså viktigt att ta hand om sin hud på bästa sätt.

När man talar om hudvård är det ofta återfuktningen som är i centrum, särskilt i Sverige. Det är inte så konstigt. Den torra och kalla luften under vintermånaderna gör inte direkt underverk för hudens spänst och elasticitet. En annan sak som påverkar huden är luftföroreningar från miljön runt omkring oss samt de föroreningar man själv orsakar, det vill säga tobaksrök. Huden, och särskilt då i ansiktet, är en mycket utsatt del av kroppen.

Smarta tips för bra hudvård

För att hålla huden mjuk och fräsch året om, finns det några snabba tips att använda sig av. För det första är det självklart klokt att hålla huden ren från smuts och föroreningar. För detta ändamål är en naturlig tvål eller en duschcrème tillverkad av biodynamiska ingredienser att föredra. Naturliga produkter sliter nämligen mindre på huden. Sedan kan det vara klokt att då och då använda en scrub, både för ansikte och andra delar av kroppen. En scrub tar bort det yttersta lagret av döda hudceller och ger huden en chans att förnyas. För att upprätthålla hudens spänst och vitalitet bör man också använda en produkt som återfuktar huden. Det räcker faktiskt med några procents lägre grad fukt i huden för att huden ska kännas slapp och livlös.

Vissa hudvårdsprodukter är speciellt framtagna för ansiktet. Huden i ansiktet är nämligen tunnare och känsligare än huden på andra ställen på kroppen. Dessutom finns produkter för ansiktsvård som stramar upp, ger en extra återfuktning, döljer eller förminskar stora porer, får stressad hud att slappna av, med mera.

Hos hudbutiken finner du hudvårdsprodukter som vårdar och tar hand om din hud. Hudvård handlar om att motverka rynkor, torr hud och sliten hud pga ålder. Med mjukgörande hudkräm och salva kan du göra underverk.